İlkbaharın gelmesi ile kişilerin yakındığı durum yani yorgunlukların yeniden ortaya çıkmış durumda. Peki bu durumdan etkilenmemek için neler yapılması gerekmektedir sorusuna verilecek cevapları toparlayalım.

Öncelikle günlük iki litre kadar su tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kışın vücut metabolizması daha ağır çalıştığı için bahar gelince daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulması ile birlikte bünye olarak yetiştirilememesi kaynaklı bir yorgunluk ortaya çıkmaktadır. Yavaş yavaş sporave hareket etmeye zaman ayırmak gerekmektedir. Vücudunuzu harekete alıştırarak kışın etkilerinden zamanla arınmanız mümkündür. Özellikle bir bahçeniz varsa,burada geçireceğiniz zaman size oldukça avantaj sağlayacaktır. Özellikle bahçeişleri, ile uğraşan insanların damar ve kalp sağlığı açısından çok güzeletkiler yarattığı uzmanlar tarafından onaylanmış bir durumdur.


                Kışın vücuda az alınan D vitaminin de bünyeye çok faydası var, bu yüzden bol güneşli bahar aylarında sabahları güneş ışığında yapılan egzersizin enerji anlamınd akatkısını oldukça fark edebilirsiniz.  Evinizde veya bahçenizde rahatlıkla yapabileceğiniz yoga veya plates gibi sporları yapabilirsiniz. Kışın soğuklar nedeni ile yapılamayan yürüyüşlere yeniden başlayarak daha zinde olabilirsiniz. Hatta bisiklet kullanma şansınız varsa hem eğlenceli vakit geçirebilirsiniz hem de sağlıklı yaşama destek olabilirsiniz.Her yaşta yapılan yüzme sporu ile kalp ve damar sağlığı bakımından iyi olmasıile birlikte mevsiminde yetişen doğal gıdalarla takviye yapıldığı zaman baharyorgunluğundan etkilenmeden hayatınızı sürdürebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları