Gözlerimiz uykulu, kaşındığında ya da stresli olunan durumlarda gözlerimizi ovuşturmaktayız. Zira bu hareketi yapmadan önce iyice düşünmekte fayda bulunmaktadır. Çünkü gözlerimizi ovuşturmak gibi yapılan basit hareket sonucunda körlüğe kadar gidebilecek olumsuz duruma sebep olmaktadır.

Yaşlanmayı hızlandırır

Image

Gözleri ovuşturduğumuzda göz çevresinde bulunan hassasdokuya çok fazla şekilde baskı yapılmaktadır. Bu durumdan dolayı da cildinizinsıkı ve genç görünmesine yardımcı olan kolajen yapısı bozulma göstermektedir.

Göz Yüzeyini Çizebilirsiniz

Image

Gözünüzü ovuşturma esnasında göz kaşıntısını geçici olarakgeçirebilirsiniz ama yapılan bu eylem göz yüzeyinin ve korneanızın çizilmesineneden olmaktadır. Ilık ve temiz bir su ile gözünüzü yıkamak daha sağlıklı bir çözümolacaktır.

Görme Bozukluğuna Sebep Olabilir

Image

Gözleri devamlı olarak ovalamak yaşlandıkça artmakta olangörme bozuklukları sürecini hızlandırmaktadır.

Görme Kaybını Tetiklemekte

Image

Gözleri ovuşturmak gözlerde baskıyı arttırmaktadır. Zamaniçerisinde gözlere uygulanan baskı sonucunda glokom adı verilen kalıcı görmekayıplarına sebep olmaktadır.

Mikroplar Gözlere Bulaşabilir

Image

Gözlerinizi ovuşturma esnasında temiz göründüğünü sandığınızellerinizde göremediğiniz mikroplar bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı gözçevresine ya da gözünüze sürdüğünüz ellerinizden bulaşan mikroorganizmalarhastalıklara sebep olmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları