Günümüzde gelişen teknolojiler, kozmetik, güzellik, ilaç sanayinde de gelişmelerin görülmesine ön ayak olmaktadır. Ancak son dönemde genetik üzerinde yapılan araştırmaların artması ve estetik alanında kişilerin bedenlerinde göz ve saç renklerinde yapmak istedikleri değişiklikler nedeniyle genetik üzerinde de oynama yapılabileceğini göstermektedir.

Göz rengini değiştirmek isteyen kişilerin çoğunlukla lens taktığı, numaralı lensleri tercih etmelerinin yanında göz bozukluğu olmasa da sadece daha güzel göründüklerini düşündükleri için numarasız lensler kullandıkları bilinmektedir. Günümüzde lazer teknolojisi sayesinde birçok estetik işlem yapılabilirken göz rengi üzerinde oynama yapılabileceğinin de mümkün olduğu görülmektedir. Bu işlemde göze uygulanan lazer sayesinde göz rengi kahverengiden yeşile ya da maviye doğru açılabilmektedir.

Image    Image

Lazer, estetik anlamda vücuttaki lekelerden kurtulmanın yanı sıra tüylerden kurtulmaya, dövme sildirmeye kadar birçok işlemde kullanılmaktadır. Ancak kahverengi gözlü kişilerde çoğunlukla görülen göz rengi değiştirme merakı nedeniyle lazerle göz rengi değişimi sağlanmaktadır. Göz rengini değiştirmek isteyen koyu renk gözlü ya da kahverengi gözlü kişilerin lazer ışını ile göz renklerinin yeşil ya da mavi olması sağlanırken bu işlemin geri dönüşü olmadığı da belirtilmektedir. Ayrıca göze nasıl bir zararı olduğu, işlemden dolayı gözün görme işlevinde herhangi bir bozukluk olup olmayacağı şu anda kesinlik arz etmemektedir. Bu nedenle pek çok uzmanın yapılmamasını tavsiye ettiği hatta gereli olmadığını belirttiği bir işlem özelliği taşımaktadır. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları