Normal yaşantısında gözaltı morlukları konusunda sıkıntı yaşamayan insanların bile uykusuz kalmaktan ya da uzun süre bilgisayar başında çalışmalarından dolayı yorgunluk gözlere yansımaktadır. Bu durum haricinde gözaltı morluklarının birçok nedeni olabilir.

Uyku Problemi

Image

Yeteri kadar uykuya zaman ayrılamadı durumlarda yüzümüzsoluklaşır ve gözaltlarımız daha koyu bir renge bürünebilir. Bu gibi durumlardagözaltı morluklarına gözaltı torbaları eşlik etmektedir. Gözler uzun sürebilgisayar ekranına baktığı zaman da morarabilmektedir.

İlaçların Etkisi

Image

Bazı kullanılmakta olan ilaçlar kan damarlarınıngenişlemesine neden olmakta ve bunun sonucunda da gözaltı morluklarınınoluşmasına imkan vermektedir. Yüksek tansiyon ilaçları bu tür ilaçlara örnekteşkil etmektedir.

Astım ve Sinüzit

Image

Alerjiniz ya da astım rahatsızlığınız varsa, gözaltında bubölgenin etkilenmesinden dolayı gözaltlarında morluklar oluşmaktadır.Sinüslerdeki tıkanma ya da burun tıkanıklığı göz ve burun arasında yer alandamarları genişletebilir, kan toplanmasına neden olabilmektedir.

Yaşam Biçimi

Image

Aşırı derecede tüketilen alkol ve sigara tüketimi birçoksağlık sorununa neden olmasının yanında gözaltı morluklarının oluşmasında başetken olmaktadır. 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları