Çok şaşıracağınız enteresan bilgiler nelerdir? Yok artık,inanmıyorum ve gerçek mi? diye şaşırdığımız olaylar ve durumlar için 7 ayrı örneği sıralayabiliriz.

 1. Kaju meyvesinin sapı, o çok sevilen kaju çerezi olduğunu biliyormuydunuz? Kesinlikle “Hayır” 

2. Ananas sizce nerede yetişir? Evet ağaç dediğinizi duyar gibiyiz.Tropikal meyvelerin; büyük, görkemli ağaçlarda, bir birinden güzel meyvelerden biri değil aslında. Ananas aynı kabak, karpuz,çilek gibi toprağın üstünde yetiştiriliyor.

3. Bir su aygırının sütünü merak etmişler ve çok şaşırmışlar. Bizde görünce şaşırdık. Sütü pembe ve kıvamlı bir yapıdadır. Neden pembe renk olduğunu merak edenler için; vücudun ürettiği Hipposudoric asit ve Norhipposudoric asit bileşimi ile vücut salgısı olarak tanımlanan süt, pembe rengi alıyor.

4. Güneşin etrafında bir kez dönse gezegen olacaktı ama dönemediği için gezegenlik vasfından ayrılan Plüton, sadece artık bir yıldızdır.

5. “Bal neden bozulmadan uzun süre dayanıklı kalır?” merak edenler için, güneşi görmemesi olarak açıklanmıştır. Bu yüzden her zaman kıvamında ve tadında, sofralarda yer alır.

6. Kadınlar eğer ilk buluşmada erkek partnerinden hoşlandılar ise daha yüksek seste konuştukları belirlenmiş. Nasıl anlayacağınıza gelecek olursak, normalde konuştuğu ses tonundanbiraz daha yüksek konuştuğu (daha tiz) ses tonu olduğu şeklindedir. 

7. Araştırmalara göre fobi yanikorktuklarımız, genetik miraslarımızın bir ürünü olaraknitelendirilmektedir. Yani atalarımız ve kuşaklardan, kuşaklaraaktarılan fobiler, atalarımızın yaşadığı kötüdeneyimlerinin, DNA`mıza işlenmesi sonucu oluşan olaylar olduğubelirlendi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları