Özellikle ergenlik döneminde başlayan ve yüksek seviyelere çıkan bir cilt hastalığı olan sivilce tedavi edilmediği takdirde deride kalıcı izler bırakabilir. Bu durum insan psikolojisini etkileyip kişiyi mutsuz bir yaşama sürüklemektedir. Yağ bezlerinin cilde açıldığı kanalların tıkanmasıyla birlikte sivilce oluşumu başlar. Ergenlik döneminde sivilcenin fazla olması da bu dönemde salgılanan yağ miktarının fazlalığındandır. Bunun yanı sıra stres ve genetik faktörlerde sivilce yapmaktadır.

Image     Image

En sık yapılan hatalardan birisi sivilce sıkmaktır. Bu kısa yol tedavi gibi gözükse de deride kalıcı izler bırakarak kişinin dış görünümünü olumsuz yönde etkilemektedir. Sivilce direk olarak yenilen gıdalara bağlı değildir ancak onu tetikleyen gıdalar belirlenirse bu gıdaları kullanmamak kişinin yararına olacaktır. Birçok hastalıkta olduğu gibi sivilce tedavisine de erken başlamak başarılı bir tedavide önemli faktördür. Sivilce hastalığından şikayetçi olan kişiler ilk olarak uzman dermatolog doktoruna danışmalıdır. Evde tedavi yapmak isteyenler ise buz uygulaması, C vitamini bakımından zengin olan limon suyu ile tedavi yöntemi, mikrop ve bakteri temizleyici özelliği bulunan bal tedavisi gibi çözümler üretebilirler.

Image    Image

Tedaviden çok sivilceden korunmanın yollarını bilmek ve bunları uygulamak hem daha kolay hem de daha başarılı sonuçlar vermektedir. Yaşam kaynağımız olan su birçok derdin devası olduğu gibi bizleri sivilceden de korumaktadır. Bunun yanında spor yapmak, alkol ve sigaradan uzak durmak,gün içerisinde yüzümüze fazla dokunmamak da bizleri sivilceden korumaktadır.    


                

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları