Sizde geceleri geç saatlere kadar uyuyamayan saatlerce uykuya dalmayı bekleyen ve sabahları olmayan insanlardan mısınız?

Image    

Yatak dan kalkamayan ve tüm gece şekilden şekle girip deli olanlardansanız eğer ki sizinle paylaşacağım bazı öneriler olabilir. Uykunun fazla olduğu fakat çeşitli sebeplerden dolayı uyuyamayan bir insansanız önce sebebini araştırın. Sizi bu kadar rahatsız eden ne içinde bulunduğunuz stres halimi unutamadığınız aşkınız ya da vücudunuzda beliren korkunç bir ağrımı?Ayaklarınızda oluşan uyuşma ve yanma hissi geceleri kabusa çeviriyorsa ilk yapmanız gereken şey dahiliye uzmanına gözükmek olsun. Vücutta bulunan bazı vitamin eksiklikleri, kan içeriğindeki dengesizlikler ayak sorunlarına yol açabiliyor. Örneğin demir eksikliği geceleri ayak tabanında yanma hissine sebep oluyor. Dahiliye sonuçları yetersiz kalırsa sırada nöroloji polikliniğine görünmek gerekmekte. Sinir sıkışmaları harabiyeti ya da sinir sisteminde oluşan bir hastalık da ayak uyuşmalarının ya da yanmaların sebebi olabilir. Aslında tüm bunlardan önce stres varlığı ya da çevresel etkenlerin araştırılması daha doğru olsa gerek. 

Image   

Uykunuzu kabusa çeviren bu durumlara çözüm olarak ise yapabileceğiniz en iyi yöntem rahatlamak ayaklarınızı yıkayarak yukarı kaldırmak ve güzel hayaller kurmak olmalıdır. Ekstra olarak yanma durumlarında eğer ki yaz aylarında isek ıslak çorap giyebiliriz. Uyku yapacak içecekler içebiliriz. Bitki çayları ya da tuzlu bir ayran hiç de fena olmaz sanırım. 

Image

Birçoğumuz için sorun oluşturan bu problemin giderilmesi için nedeninin iyi araştırılması gerekmekte.Bu yüzden vakit kaybetmeden bir doktora gözüksek fena yapmış olmayız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları