Evinizin neşesi olacak, her türlü cihazı yönetecek ve sizinle sohbet edecek bir robot ister misiniz?

Roboteam firması uzun süre çeşitli askeri projeler için robotlar ürettikten sonra, ilk tüketici modeli Tēmi ile bu pazara da girmeye karar vermiş. Tēmi 1 metre yükseliğinde, üzerinde 10 inç'lik bir ekran bulunan, doğal konuşma, sesli komutları anlama ve yüz tanıma teknolojilerine sahip tam anlamı ile mobil bir robot. Onu isterseniz akıllı telefondaki uygulaması ile kontrol edin, isterseniz emir vererek.

Tēmi üzerindeki 60 sensör ile evin içindeki her şeyi devamlı tarıyor, karşısına çıkabilecek ani engellere (çocuklar ve ev hayvanları gibi) bile takılmadan hareket edebiliyor. Ne yazık ki merdivenlerden inip çıkma becerisine sahip değil. Firmanın CEO'su Yossi Wolf, robotların iPhone'unu yapmak istediklerini ifade ediyor. Estetik olarak bunu yakalayabilmişler gibi görünüyor. Robotun yetenekleri ise ilk bakışta etkileyici.

sozcu-akilli-ev-robotu-temi-2

Tēmi evinizdeki tüm akıllı cihazlara bağlanıp hepsini tek noktadan yönetmenizi sağlayabilecek. Online sesli arama ve video görüşmeler yapabileceksiniz. Komutlarınızı aldıkça tercihlerinizi öğrenecek, zamanla evin ısısını otomatik kontrol edecek, siz eve geldiğinizde TV'yi açıp en sevdiğiniz müzik kanalını kendi ayarlayabilecek. Hatta üzerindeki güçlü ses sistemi ile müziğinizi odadan odaya Tēmi ile taşıyabilirsiniz. Tēmi'nin bataryası tam şarjdan sonra 8 saat idare ediyor ve bitince kendi kendine dock istasyonuna gidip şarj oluyor. Robotun özellikle çocuklu veya yaşlıların beraber yaşadığı ailelere hitap etmesi hedefleniyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları