Sağlık dolu ve mükemmel saçlara sahip olmak için öncelikle saç biçiminizin doğru bir şekilde tespit edilmesinden geçmektedir. Yağlı, kuru ve normal ve ince telli olmak üzere saç tipleri mevcuttur. Bu özelliklerden hangisi saçınız için geçerli ise ve bunun tespiti yapıldıktan sonra sıra geldi saç bakımının yapılmasına. Bu yazının devamında kolaylıkla nasıl saç bakımının yapılacağı konusunda pratik bilgileri bulacaksınız.

Image

Gelelim bu yöntemlerden bahsetme zamanına. Saçlarınızınbakımı esnasında saçlarınızın parlak bir görüntüye sahip olmasını ister iseniz yapacağınız işlem, duş alırken son aşamasında sirkeli su ile saçlarınızı yıkamanız tam istediğiniz bir saç görüntüsüne sahip olmanızı sağlamaktadır.Saçlarınızın beyazlamasına mani olmak ya da beyazlama evresine girmesiniengellemek ister iseniz de sarımsaklı su ile yıkamanız bu sorunun çözülmesinesebep olacaktır. Daha net olarak açıklamak gerekir ise, yaklaşık olarak birlitre suyun içerisine sarımsak yapraklarından bir tutam kadar atmanız veakabinde on dakika boyunca kaynatmanız gerekmektedir. Kepekli saçlara sahipolmak saç bakımını zorlaştırmakta ve bunun çözümü de kereviz suyu ile birliktesaçlarınızı yıkamaktan geçmektedir. Kepek sorununa çözüm getiren bu yöntemsayesinde saç bakımlarınızı sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Diğersorunlardan biri de saç diplerinin kuru olması ve devamlı kaşınmasıdır. Bununçözümü de oldukça basit sadece elma sirkesi. Elma sirkesini saç diplerine nüfuzettirerek uygulamak ve sonrasında on beş dakika kadar beklendikten sonra saçdiplerinin kaşınmadan arındığını ve kuruluğunun kaybolduğunu fark edeceksiniz.Geceleri yatmadan önce saçlarınızı yumuşak uca sahip bir fırça yardımı ilehafif bir biçimde tarar iseniz hem gün boyunca saçlarınızda oluşanelektriklenmeyi yok eder hem de saç diplerinizin yorgunluğunu ve saçlarayerleşen tozları yok etmiş olursunuz.

Image

Birçok insan açısından saç bakımı nasıl yapılmalı konusuönemli sorunlardan biridir. Birbirinden farklı ve hatta dolambaçlı yollar kullanılaraksaçların bakımı yapılmaktadır. Bu yolların denenmesi maddi açıdan da keseninağzının açılmasına yol açmaktadır. Yukarıda bahsedilen bu yöntemler sayesindeev ortamında kolaylıkla uygulanabilen reçeteler sayesinde hem saçlarınızın ışılışıl  ve parlak görünmesine yol açmaktahem de maddi açıdan sizlere bir külfet getirmemektedir.       

 Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları