Yemek hazırlandığı esnada virüslerinde aynı anda harekete geçtiğini biliyor musunuz ? Bakteriler tam tamına yirmi dakika içerisinde sayılarını katlama özelliğine sahiptirler. Farkında olmadan vücudumuza giren bu bakteriler ishale, kusmaya, ateş yükselmesine sebep olarak sağlımızın bozulmasına sebep olabilirler. İyi pişirilmeden geçirilmiş ve dondurulmuş gıdalar iyi saklanıldığı takdirde bu tür sorunları yaşamamız mümkün olmamaktadır.

Image

Bir gün öncesinden kalan kızartma türü yiyecekler, çorbalarve yahni gibi et yemekleri hastalıklara sebep olmakta olan sporların oluşmasınaimkan vermektedir. Bazı bakteri türleri ise, pikniklerde, şarküterilerde veaçık büfelerde büyümeyi seven bakteri türleri arasında yer almaktadır. Bunedenden dolayı size taze görünmeyen ve açık alanda olan salata türlerindenuzak durulması gerekmektedir. Yiyecek yapımı sırasında ne kadar çok el değerse o kadar da gıda kaynaklı olan hastalıkların oluşmasına da sebep olur.Pastörizasyon işlemi bakterileri öldürmektedir, diğer taraftan peynir ve çiğsüt işlem görmemesinden dolayı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Delinmişolan konservelerde ve şişkin kaplarda bulunan yiyecekler de bakterilerinoluşmasına zemin hazırlamaktadır. Folyoya sarılmış olan patateslerifırınınızdan çıkardıktan sonra iki saat içerisinde buzdolabınıza koymadığınıztakdirde de zamanla bakteri oluşacağı için ciddi oranda sağlık sorunlarına yolaçmaktadır. Bir gün öncesinden kalmış olan pilavı tüketmek pirinç tarlasındangelen pişmesine rağmen hayatta kalmayı başarabilen bakterilerin vücudunuzagirmesini sağlamaktadır.

Image

Bir bakteri türü de tavukların yumurtalıklarına bulaşmaksureti ile yumurtalara bulaşabilirler. Bu sebepten dolayı bu bakterilerinölmesine yetecek kadar ısıya maruz kalan pastörize yumurtaları tüketmek engüvenli yoldur. Siz siz olun daha önceden kalmış olan yemekleri yerken bir kezdaha düşünün.   

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları