Erkeklerin ilişki esnasında neden prezervatif kullanmadıkları sorusu kadınlar açısından merak edilen bir durum. Son yapılan bir araştırmaya göre işte bu sorunun cevabı.

Bu konu hakkında yapılan bir çalışma sonucunda garip ama gerçek erkeklerin, karşısında bulunan kadını ne kadar çok seksi bulurlarsa,prezervatif kullanmadan seks yapmak hususunda bir o kadar baskı hissettiği belirlenmiştir. Bir kısım erkekler üzerinde yapılan anket çalışmasında,erkeklere bir takım kadın resimleri gösterilerek bu kadınları çekicilik durumlarına göre derecelendirilmesi istendi. Akabinde ise, bu ankete katılan erkeklere resimdeki kadınlarla ne kadar seks yapmak istedikleri ve seks sırasında prezervatif kullanmaya ne kadar eğilimli oldukları da soruldu. Anket sonuçlarına göre, erkekler açısından bir kadın ne kadar çekici ise, erkeklerde o kadınla daha çok seks yapmak istedikleri ortaya çıktı. Ayrıca beraberlik esnasında prezervatif kullanmak istemedikleri de ortaya çıktı. Diğer yandan kendini diğer erkeklere göre daha çekici bulan erkekler kendilerini koruma olmadan seks yapmak hakkının olduğunu düşünmekteydi. Prezervatif kullanımının seksten alınan zevkin azalmasına yönelik olarak bir ilişki kurmaktaydı.

Image    Image

Yapılan çalışmada, prezervatif kullanımını teşvik etmeye yönelik olarak nedenler de sıralandı. Örnek vermek gerekirse, bekaretini genç yaşlarda kaybetmemek, sevdiği bir kadınla ciddi bir ilişki düşünülmesi veya yıllar içerisinde daha fazla partnere sahip olmak hissi, erkeklerin prezervatif kullanımına yönelik eğilimini arttırmaktadır. Yapılan diğer bir araştırmada ise kadınların bazen karşısında bulunan çekici erkeklerle ilişkileri esnasında korunmayı un unuttukları tespit edilmiş. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları