Dünyanın ilk elektrikli uçan otomobili ile geçmişte hayallerini kurduğumuz uçan arabalar gerçek oluyor! Son yıllarda birçok teknoloji ve otomotiv devinin amansız bir yarışın içerisine girdikleri elektrikli otomobil piyasası, Lilium Jet adı verilen uçan arabayla yepyeni bir boyut kazanacak.

Image

Geçmişte hayalini bile kuramayacağımız birçok araç ve gereci bizlerle buluşturan günümüz teknolojisi, sınırları zorlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda dünyanın en bilindik hava aracı üreticisi modellerinin ulaşım sektörüne katılacaklarını sizlere duyurmuştuk. Şimdi ise Almanya merkezli Lilium Aviation, dünyanın ilk elektrikli uçan otomobili Lilium Jetmodelini bizlerle buluşturuyor. 

Image

Peki, elektrikle çalışan dünyanın ilk uçan arabası saatte kaç kilometrelik hıza ulaşabiliyor? Sadece 25 kg ağırlığa sahip olan, dikey kalkış ve iniş özellikleriyle donatılan bu uçan araba, 320 kW yani 435 beygir güç üreten motorlarıyla yaklaşık olarak saatte 300 kilometrelik hıza ulaşabiliyor.

Elektrikli Uçan Otomobilin Tek Şarjla Kat Edebildiği Menzil

Hem uçak hem araba hem de elektrikli… Aslında geçtiğimiz yıl söylentileri teknoloji dünyasında dolaşmaya başlayan tamamen elektrik ile çalışan Lilium Jet modelinin, bu kadar çabuk hayatımıza girmesini beklemiyorduk. Yaklaşık 15 metrekarelik bir bahçeye bile sığabilen dünyanın ilk elektrikli uçan otomobili, tek şarjla ulaşabildiği menzille de bizleri şaşkına çeviriyor. Tam olarak 295 km/s azami hıza ulaşabilen geleceğin ulaşım aracı, tek seferlik şarjla tamı tamına 300 kilometrelik mesafe kat edebiliyor.

İki kişilik tamamen elektrikli bir uçan otomobil olan Lilium Jet’in %90 daha az enerji tükettiği de belirtiliyor. Geleceğin kullanışlı ulaşım araçlarından biri olmaya aday Lilium Jet’in 10 metrelik kanatlarında ise tamı tamına 36 ayrı motor bulunuyor. Lilium Jet adındaki bu dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçan otomobilin test sürüşleri geçtiğimiz hafta başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları