Dünya genelinde öyle romantik şehirler mevcut ki bu şehirlerin büyüsüne kapılmamak elde değil. Paris ‘’Aşıklar Şehri’ olarak bilinmekte fakat bu şehre benzer pek çok romantik şehir bulmak mümkün. İşte dünyada en romantik 5 şehrin sıralaması.

Roma

Image

İtalya’nın dünyaca ünlü başkenti tarihi ve turistikyerlerinin çok olması dışında balayı çiftlerinin favori mekanlarından biridir.Aşıkların koruyucusu olarak bilinen Aziz Valentin’in yaşamış olduğu Roma aynızamanda romantizmin şehri olmuştur. Özellikle Aşıklar Çeşmesi görülmesi gerekenyerlerin başında yer almaktadır.

Londra

Image

Barları, muhteşem manzarası ve şık restoranları ileromantizm yaşamak isteyenler açısından uygun bir şehirdir. Gün batımına yakınnehir kenarında yürüyüş yaparak ve gece tekne turu yaparak şehrin ışıklarınaseyre dalabilirsiniz.

Prag

Image

Özellikle aşıkların tercih ettiği bir o kadar da etkileyiciyapısı ile göz kamaştıran bir şehirde Prag. En başta Charles Köprüsü olmaküzere, etrafında mücevherlerin süslediği barok tarzı evleri ile sarılmış olanVlatava nehri ve sanki peri masallarından adeta fırlamış bir özelliğe sahipPrag Şatosu ile Prag, aşıkların romantizm yaşayacakları muhteşem bir şehirdir.

Venedik

Image

Romatizm denince ilk akla gelen şehir tabiki Venedik. Buşehre ilk adımınızı attığınız zaman Venedik şehrinin neden bu kadar çoksevildiğini anlayacaksınız. Gondola binerek romantizmin doruklarına ulaşacak,kentin sokaklarında dolaşarak şehrin o büyülü atmosferini yaşayacaksınız.

Paris

Image

Fransa’nın başkenti Paris denince ilk akla gelen şeylermoda, Eyfel kulesi ve alışveriş. Bunun yanında romantizmin yaşanacağı en önemlişehirlerden birisi. Her daim aşk yaşayanların ve balayına çıkan yeni evliçiftlerin vazgeçilmez şehri olarak kendini kabul ettirmiştir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları