Yerkürenin birbirinden güzel yerleri, ayaklarımızın altına seriliyor. Doğanın bu zenginliği içinde görülmesi gereken 5 doğa harikası, cennet köşeyi inceleyebiliriz.



1.Belize; En Büyük Masmavi Delik
 Göz alıcı bu mavi delik, aslında doğal bir şekilde oluşmuştur. Yer altında bulunan kaynaklar ile kireç taşlarının tepkimesi sonucu çözülür ve ortaya bu şekilde bir dünya harikası meydana gelir. 300 metre civarındaki çapı, 125 metre derinliği ile tam da dalışa uygun bir mekan olarak ilgi çekiyor.

  2.Hırvatistan`ın Plitvice Gölleri
16 gölden oluşan bu doğa harikası için güzelliğine edilecek hiçbir laf bırakmıyor. Hırvatistan`da her bir göl, basamak ve şelale formunda bir yapı gözleniyor. Ahşap ve otantik yürüyüşparkurları, göl manzarası ve şelale içinde kendinizden geçmemeniz imkansız.

3. Nevada`nınUçan Gayzer`i
           Bu kadar renkli bir gayzer heralde kimse görmemiştir. Doğallığı konusunda olağan üstü derece önemli br örnektir. 40 yıl önce,çöle dönen eski göl, jeotermal enerjik yapısı ile yeraltı kaynakları, işçiler tarafından delinmiştir. Kaynak basınç sonucu, toprak altından püskürmeye başlar ve minarellerin yükselmesine neden olur. Sonuçta bu doğal harika meydana gelmiştir. Uçan gayzerin diğer gayzerlerden farkı, püskürmeye devam eden bir hal ve tutum içinde olmasıdır.

4.
Çin`de Zhangye Danxia
Milyonlarca yıl evveline dayanan, kum taşı özelliğindeki kıvrımların meydana getirdiği görüntü, devasa bir alanda ebru sanatını gözler önüne seriyor. 2011 yılı itibari ile ulusal park olarak Çin`de koruma altına alınmıştır. 5. Antartika`nın Çizgili Buzdağları Dünyaya ait bir güzellik örneği çizgili buzdağı ise mavi ve beyaz çizgilere sahiptir. Büyüleyici yapıları ile görenleri merak ettiren bir yapıya sahiptir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları