Son yıllarda yaşanan olaylar malum. Dünya’nın büyük bir kaosa sürüklenmesi ile birlikte gelen Arap baharı ile tüm Orta Doğu ülkeleri kendisini büyük bir kargaşanın ortasında buldu.


1. Her ne kadar bir Orta Doğu ülkesi olmasak da bu ülkelere yakınlığımız sebebi ile olaylar ülkemiz sınırlarına hatta içlerine kadar sıçradı. Bununda en net kanıtı ülkemizde ki mülteci sayısıdır. Her geçen gün artan mülteciler ile birlikte ülkemizde yer edinen Suriyeli mülteciler artık dillerini ülke içinde kullanmaya ve tabelalarımızı asimile etmeye başladı bile. 

2. Bu durum karşısında özellikle Akdeniz de büyük yer edinen mültecilere tepkiler gecikmedi. Mersin Belediyesi’nin başlattığı bu durumu devam ettiren Adana Belediyesi Türkçe’nin korunması adına son derece haklı bir müdahalede bulundu. 


3. Geçtiğimiz günlerde belediyece tasarlanan bu operasyon hayata geçirildi. Belediye tarafından görevlendirilen zabıta ekipleri Arapça tabelaları sökerek sosyal medyadan görüntüleri paylaştı. Şehrin birçok yerinden tebrik mesajları gelirken bir grubun Arapçaya olan hassasiyeti sebebi ile tepkiler de gecikmedi. Ancak her ne kadar zor durumda olan bir mülteci grubu olsa da ülkede ki resmi dilin Türkçe olduğunu hatırlatmak gerek. Ülkemizin bu yardımseverliğini ve dil hakkında ki hassasiyetini göz önüne alarak Suriyeli mültecilerinde bu konu hakkında daha hassas olması bekleniyor. Bu noktada Adana Belediyesi de açıklamada bulunarak noktayı koydu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları