Dünyaya dahi olarak gelmeniz mümkün. Yada çok çalışarak emek harcayarak ta bu statüye gelmeniz olası.Ancak bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda dahi diye adlandırdıkları insanların bir çoğunda ortak özellikler keşfetmeye başladılar. Bu ortak özellikler daha çok davranışlar ve alışkanlıklar üzerine …

_Geç Kalkmak

Image

Sabahları uyanamıyor iseniz,geceleri sizin için daha eğlenceliyse gizli bir dahi olabilirsiniz.çünkü dahilik sıralamasında bir adım öndesiniz. Zeki insanların ortak özelliklerinden birde sabahları erken uyanmamaları. Zeki insanların insomnia sebebinden dolayı acı çekmeleri de bu şekilde açıklanabilir.

_Farklı Hobiler

Image

Garip gibi görünen hobilere sahip olmakta dahiliğin bir başka göstergesidir.Pul veya para koleksiyonu dışında sıra dışı koleksiyonlar yapıyorsanız, sizde dahi olabilirsiniz. Bilim adamlarının araştırmalarına göre dahilerin hobilerinin olması mecburidir. Çünkü sadece bu şekilde kendilerini yatıştırabiliyorlar.

_Tembellik

Bilim adamları dahi insanların tembel olduğunu söylüyor. Bu hallerinin bilimsel açıklaması ise çok fazla düşünmek ve entellektüel aktivite kişide dağınıklığa ,yorgunluğa yol açmakta ve buda hiçbir şey yapmadan saatlerce düşünmelerine sebep oluyor. Bazı durumlarda tembellik hiper aktivite durumunu baskılamaya yardımcı oluyor.

Image

_Seslere aşırı hassasiyet 

Image

Dahilerin seslere karşı aşırı hassasiyeti olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Sadece ses çıkartarak onları sinirlendirmek çok kolay.

_Seyahat etmeyi sevmek

Image

Farklı yerleri tanımayı ve yeni anı toplamayı severler.

_Dağınıklık

Image

Dahiler dağınık bir düzenin ve masanın yaratıcı düşünceyi tetiklediğine inanır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları