Çocuklar ailelerin göz bebeği, anne ve babanın hayatı boyunca tüm çalışma ve hareketlerini onun huzuru ve iyiliği için harcayacağı en değerli varlık. Bu sebeple çocuklar büyütülürken kesinlikle dikkat etmek gereken başlıca konular var işte bir kaçı :


1) ASLA HERİSTEDİĞİNİ ALMAYIN!

Çocuklar dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannederler. Bu sebeple her istediklerinin olmasını anında yerine getirilmesini isterler bu durum asla bitmez ve tükenmez bir istektir. Bu sebeple çocuğunuzun ileride daha kanaatkar ve daha ayakları yere basan kendi kazanmayı bilen biri olarak büyümesini istiyor iseniz eğer,asla her istediğini almayın bazı şeylere ulaşamamayı ve kaybetmeyi daha küçükken öğrenmeli yoksa büyüyünce bu durum daha büyük psikolojik sorunlara sebep olur.

2)ÇOCUKLARINYANINDA TARTIŞMAYIN!

Çocuklar büyüyünce önemli en çok etkilendikleri anlarıunutmazlar. En çok etkilendikleri anlardan biri de anne babalarınınkavgasıdır. Bu sebeple ileriye dönük hem onun karakterindeolumsuz etki bırakmak istemiyorsanız hemde onun psikolojiksağlığını düşünüyor iseniz asla yanında kavga etmeyin.

3) ÇOCUĞABAĞIRMAYIN, İŞLERİNİ KONUŞARAK HALLEDİN!

Çocuklara kesinlikle bağırıp onları şiddet ile yatıştırmaya kalkmayın aksine onları yetişkin bir birey gibi karşınıza alarak konuşun sorunları öyle çözün. Aksi taktirde şiddet eğilimli bir çocuk yetiştirmiş olursunuz ve sizin ona davrandığınız gibi o da büyüyünce hem çocuklarına hem de size davranır bu sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarmaz.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları