Birçok kadının canını sıkan konuların başında cilt sorunları önde gelir. Cilt sorunlarının birçok nedeni vardır. Hormonal bozukluk, yağlı beslenme, gözeneklerin tıkanması, yeterli bakım yapmama, yanlış krem, tonik vs. kullanmak, regl dönemleri öncesi, karaciğer rahatsızlığı gibi. Bu rahatsızlığın ilk önce bir uzman tarafından konulan teşhisle tedavi edilmesi gerekir. Tabi bu tedavi yanında doğal iyileştirici ürünlerden faydalanmakta mümkündür.

Image

Doğal bir nemlendirici olması nedeniyle yeşil çay kremi çoktercih edilmektedir. Yeşil çay kremi yapılışını birçok yerden okuyup, izleyipyapmamız mümkündür. Ama uygulanan tarif şöyle; 100 Gr Hindistan cevizi yağı ile50 Gr yeşil çayı benmari usulü ile 10 dakika kaynatıp, süzüp ardındankarıştırıp soğutup kullanmak şeklinde. Temiz olan cildime akşam yatmadan önceyüzüme iyice yedirip kullanıyorum. Sizlerde bu kremi gönül rahatlığı ilekullanabilirsiniz. Ben krem yapamam diyorsanız doğrudan kaynamış ve soğumuşolan yeşil çayı yüzünüzde tonik amaçlı kullanabilirsiniz. Yeşil çayın fiyatıucuz fakat Hindistan cevizi yağının fiyatı yeşil çaydan birazcık daha pahalı.Ama yapmış olacağınız krem doğal olduğu için emin olun tüm zahmetlere değer.

Image

Yeşil çayın vücudumuz üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Bunlardanbir tanesi de yüz de canlılık, tazelik, gençlik katarken leke oluşumunu önler. Ancakunutulmamalıdır ki cilt güzelliğini yapılan makyaj, gün içerisinde tozlaramaruz kalmak, güneş vs. gibi durumlar, cilde eli fazla değdirmek ve tabi stresolumsuz yönde etkilemektedir. 

 Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları