Kış ayının artık son bulması ile birlikte yavaş yavaş son günlerde artık güneş sıcak yüzünü ülkemiz gösterdi. Tüm kış boyunca yıpranan, güneşin faydalı ışınlarından maruz kalan ve kuruyan cildi yaza hazırlamak gerek. Nasıl ki doğa kendini yaz mevsimine hızla hazırlıyor. Cildimizi de kışın karartıcı etkisinden kurtararak sıcak bir yaza hazırlamamız gerekiyor. Bu aşama da cildimize nem ve vitamin maskesi uygulamak şart.

Image

Bu maskeyi uygulamak için ilk olarak bir paket yaş mayayıalıyoruz. Ardından eğer cildiniz sivilceli ise 4-5 damla limonkullanabilirsiniz. Eğer ki cildiniz hassas ise bunun yerine 3-4 damla sütkullanabilirsiniz. Bu aşama da cilt tipinize göre mayaya malzemeyi ekleyin.Sonrasında iyice karıştırın. Bu karıştırma aşamasından sonra maske kremkıvamını alacaktır. Kuru ve temiz cildinize maskeyi orta kalınlıkta bir katmanşeklinde sürün. Bu aşamada gözaltları, göz kapağı, dudağın yakın çevresi gibibölgelere uygulama yapmayın.

Image

Tümcilde uygulama yaptıktan sonra 30 dakika cildiniz de maskeyi bekletin. Maskeyitemizleme aşamasında dikkatli olmanız gerekiyor. 30 dakika ciltte bekleyenmaske kuruduğu için temizleme aşamasında cildiniz tahriş olabilir. Bu aşama dacildinizi ilk olarak ılık su ile yıkayın ve maskeyi yumuşatın. Ardından tümcildinizi ılık su ile durulayın. Cildiniz maskeden arındıktan sonra tekrarcildinizi soğuk su ile yıkayın. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları