Cildiniz sizin için değerli ise cildinize iyi bakmayı bir görev edinmişsiniz demektir. Günlük hayatın yorgunluğu, çevresel etkenler derken ciltte bir takım sorunlar yaşanabilir. Eski canlılığını kaybeden cilde canlılık katmak adına sizlere en etkili maskeleri derledik.

1.      Kahve Telvesi Maskesi

Image

Şöyle güzel köpüklü orta kahvenizi içtikten sonra sakıntelveyi atmayın. Cildiniz için son derece etkili telve maskesi uygulayarakcilde nem ve canlılık kazandırabilir. Aynı zamanda peeling yaparak cilttehareketlilik sağlayabilir ve ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Öncelikle 2 çaykaşığı telveyi uygulama yapılacak kaba alın. Üzerine 3-4 damla limon suyuekleyin ve ardından cildinize uygulayın. Gözaltları hariç tüm cilde uyguladığınızmaskeyi 10 dakika bekletin ve ardından ılık su ile masaj yaparak durulayın.Haftada bir defa uygulayacağınız bu maske ile cildiniz son derece parlak vepürüzsüz olacaktır.


2.      Yoğurt ve Karbonat Maskesi

Image

Cildinizin kaybettiği vitamin ve mineralleri alması içinuygulanacak bu maske hem son derece kolay hem de etkili. Dilerseniz bu karışıma2 yemek kaşığı maden suyu da ekleyebilirsiniz. İlk olarak 2 yemek kaşığıyoğurdu ve bir çay kaşığı karbonatı iyice karıştırın. İkisi tepkimeye girerekköpürecektir. Ardından cildinize maskeyi eşit bir katman şeklinde uygulayın ve20 dakika bekletin. Sonrasında soğuk su ile iyice durulayın. Bu maske sayesindecildiniz canlanacaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları