Kadınların gebe olup olmadıklarını öğrenmek için evde uyguladıkları gebelik testi gibi acaba erkekler de sperm testi yapabilseler nasıl olurdu? İşte bunun cevabı haberimizde.

Teknolojik gelişmelerin yaşandığı ve her alanımıza girmekte olduğu günümüz dünyasında bizi şaşırtmaya yönelik haberler çıkmaya devam etmektedir. İşte bu haberlerden biri de, kadınların evde yaptıkları gebelik testi gibi erkeklerin cep telefonu yardımı ile sperme testlerini yapabilmesi.Bu konu üzerinde çalışan araştırmacıların geliştirmiş oldukları bir cihaz sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde sperm testi yapmak mümkün olmaktadır. Bu cihaz cep telefonuna takılmakta ve maliyeti beş dolar civarında. Bu yeni tasarlanan cihaz, spermleri büyütmek için optik bir teçhizat ve sperm örneklerini toplamak için tek kullanımlık özelliği olan mikroçip kullanmaktadır. Manuel bir fokuslama gerektirmeyen bir batarya yolu ile ve iki lens, sperm örneği akıllı telefonun kamerası yardımı ile kaydırılmaktadır. Sperm sayımını bu cihaz nasıl yapıyor? Uygulama içeri doğru verilmesinden sonra spermin fotoğrafını almaktadır. Sonrasında bir video oluşturmak sureti ile beş saniye içerisinde sonuçları rapor haline getirmektedir. Test neticeleri telefonunuzda depolandığı için, daha sonraki zamanlarda sperm kalitenizi izleme olanağına sahip oluyorsunuz.

Image      Image

Bu cihaz sayesinde erkekler artık stres yaşamadan ve çekinme durumu olmadan evlerinde kendi sperme testlerini yapabilecekler. Buluşu yapan uzmanlar, bu cihazın iki sene içerisinde FDA onayını alacağını umut etmektedir. 

Image    

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları