Çay ayağı yıllar öncesinde ilkel bir kabile tarafından keşfedilen hem yara iyileştirici hem de muhteşem bir mikrop kırıcı özelliği göstermektedir. Hatta en güçlü antibiyotiklerin bile çare olamadığı mikrobik ve virüs kaynaklı hastalıkların iyileştirilmesinde iyi bir ilaç olarak kullanılmaktadır

Savaş yaralarını iyileştirmede kullanılmış olan çay ağacının yaraları çok hızlı iyileştirme etkisi olduğu gibi cilt hastalıklarını iyileştirici özelliği olduğu, ciltte oluşan sivilceleri yok etmede, cilt lekelerinden kurtulmada bu bitkinin yağ ya da krem formunun tüketilmesinin istenmeyen görünümleri ortadan kaldırmaya yardım ettiği bilinmektedir. Bilinen bu faydalarının yanında çay ağacı bitkisinin çay gibi demlenerek içilmesinin de vücutta oluşan çeşitli hastalıklara fayda sağladığı bilinmektedir.

Image    Image

Avusturya kökenli bu bitkinin ilk kez keşfedilmesinin de Avusturyalı yerliler tarafından olduğu bilinmektedir. Çay ağacı yağını ya da kremini sivilceli bölgeye ince bir tabaka halinde sürmek,bölgenin hızlıca iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca çıban, ayak mantarı,vücudun farklı bölgelerinde görülen mantarlar, dudaklarda ve genital bölgede çıkan herpes yani uçuğun tedavisinde de çay ağacı etkili olmaktadır. Çıban çıktığı anlaşılan bölgeye olgunlaşmasına fırsat vermeden çay ağacı yağı uygulanması önemlidir. Böylece henüz büyümeden ciltte oluşan iltihaplı yapıdan kurtulmak mümkün olmaktadır. Günümüzde yağı ve kreminin sıklıkla kullanılmaya başlandığı çay ağacının sinek ve böcek sokmalarına karşı oluşan alerjik reaksiyonları da giderici etkisi görülmektedir. 

Image   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları