Hayatımızın her alanında artık akıllı cihazlar yer almakta. Yaşantımızda kullanmakta olduğumuz cihazların hepsi akıllı duruma geldiler bile. Her gün teknolojik buluşların yapıldığı dünyamızda bir tek bundan bisiklet etkilenmemişti o bile oldu. Çin merkezli LeCon teknoloji firması tarafından geliştirilen süper akıllı bisiklet Superbike teknoloji fuarı CES 2017’de görücüye çıktığını hatırlatmakta fayda var.

Çin’de bulunan teknoloji firması LeCon tarafından geliştirilen akıllı bisiklet hem şehir içinde hem de arazi koşullarında kullanılabilme seçenekleri sunmaktadır. Diğer yandan akıllı bisikletin diğer bisikletlerden ayıran en önemli özelliği bisikletin iskelet kısmı değil, gidon tarafında bulunmakta olan mekanizmasının yer alması. Akıllı bisikletin gidon kısmında yer alan mekanizma akıllı telefonlara benzer Android desteğe sahip bir cihaz. Bu cihaz sayesinde bisiklet kullanırken birçok yeni özellik sunmaktadır.Aynen akıllı telefonlara takıldığı gibi bisiklette bulunan cihaza da takılabilen sim kartı sizlere 4G hizmetini sunmaktadır. Super Bike adı verilen akıllı bisikletin özellikleri arasında Bluethooth, ses özelliği bulunan navigasyon, güvenlik sistemi ve müzik dinleme gibi birçok özelliği barındırmaktadır.

Image   Image

Super Bike çalınsa bile üzerinde bulunan GPS sistemi sayesinde izini takip etmek mümkün olabilmektedir. Çin’de satışa sunulmaya başlanan akıllı bisikletin çok yakın zamanda Amerika’da piyasada olacağı gelen haberler arasında yer almaktadır. Bu yeni teknoloji bisikletin satış fiyatının 800 Dolar olduğunu söylemekte yarar var.   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları