İsviçre’de yapılan bir araştırma sonucunda bilinen bir gerçek bilimsel olarak kanıtlandı. Bir bardak tüketilen biranın insanların daha sosyal olmasına yardımcı olduğu tespit edildi.

Image

İsviçre’de yapılan bir araştırma sonucunda bilinen bir gerçek bilimsel olarak kanıtlandı. Bir bardak tüketilen biranın insanların daha sosyal olmasına yardımcı olduğu tespit edildi. İsviçre’nin Basel şehrinde yer alan Üniversite hastanesinde altmış kişi üzerinde yapılan araştırmalar boyunca gönüllülerden hem alkollü hem de alkolsüz bira tüketmeleri istendi. Diğer yandan bu testlere katılan katılımcılar cinsel uyarılma, empati ve yüz tanıma başta olmak üzere bir dizi testlerden geçirildi. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, alkollü bira tüketen gruptaki kişilerin diğer insanlardan daha mutlu ve açık ortamda sohbet etme arzularında bir artış olduğu gözlemlendi.

Image

İsviçre’de yapılan bu araştırmada kadınların erkeklere oranla sohbet etme arzularının daha fazla artış gösterdiği belirtildi. Araştırma esnasında katılımcılara cinsel içerikli fotoğrafların gösterildiği bu esnada da alkolsüz bira içenlerin bu fotoğraflardan hoşlanmadıkları gözlemlenirken,alkollü bira içen kişilerin bu cinsel içerikli fotoğrafları beğendikleri tespit edildi. Yapılan bu araştırmanın ekibinde bulunan Prof. Wim Van den Brink yaptığı açıklamada, ‘’Bu araştırmanın alkolün insanlara mutluluk verdiği, daha sosyal bir yapıya bürünmelerini sağladığı ve cinsellik hususunda da daha az tutuk olmalarına imkan veren fikirlerin teyit edilmesini sağladığını’’ ifade etti.     

 Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları