Bebeklerin doğduklarında ilk yaptıkları kakaya doktorlar tarafından çok önem verilir. Mekonyum adı verilen kaka aslında bebeklerin anne karnındaki lanugo adı verilen tüyleri yediğinden dolayı sindirim ürünü olarak dışarı atıldığını biliyor muydunuz? Evet, bu gerçek ve normal bir durum olarak sayılıyor.

Bebeklerin gözlerinin anne karnından itibaren ışığı fark edebildiğini biliyor muydunuz? Bebekler doğduklarında%75 oranla yetişkin bir bireyin göz büyüklüğüne erişebilmektedir.

Image

Bebekler doğumdan sonra hızlı bir kilo alma süreci içerisindedir. Ve kilolarını ilk beş aylık dönemde iki katına çıkarabilecek metabolizmaya sahiptir. Ve ayrıca mayıs ayında doğan bebeklerin 200 gr daha ağır olduğu söyleniyor.

Bebekler annelerinden aldıkları anne sütünün tadına ise dillerinin üzerinde değil üst damaklarında ve yanak duvarlarından almaktadır.

Image

Bazı doğan kız bebeklerin adet kanaması geçirdiğini biliyor muydunuz? Evet, bu hormonal sürecin bebeklerde gösterdiği fizyolojik bir süreçten ileri geliyor. Ayrıca erkek bebek çocuklarının anne karnında ve doğumda ereksiyon geçirdikleri de söylenmektedir.

Bebekler anne karnında duymaya alıştıkları sesten ötürü kadın seslerine karşı daha duyarlı olarak dünyaya geliyor. Bu durum 9 aylık süreç gereği normal bir durum.

Image

Bebeklerin çoğu gözleri açık olarak uyur ve normaldir. Ayrıca bebeklerin vücutlarında kıkırdak yapılar sayesinde kırılma ihtimallerinin az olduğu da söylenmektedir. İşte böyle yutmayı ve nefesi birlikte yürütebilen karmaşık yapılı sevimli bebeklerin bilinmeyen yönleri…

Image

 

 



 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları