Eğlence sektöründen bilişime kadar Türkiye ve dünya üstünde büyük başarılara imza atmış kişilerin her zaman aynı kıyafetleri giydiğini fark ettiniz mi? İşte bunun nedenini sizler için araştırdık.

Tüm dünyada herkesin yakın takibe aldığı moda ve trendler, hızlı değişimi nedeniyle eleştiriliyor. Bu eleştirilere karşılık olarak doğan “kapsül gardırop” hareketi ise trendlerden çok uzak.Moda alışkanlıklarına farklı açıdan yaklaşan bu hareket, gün geçtikte kamuoyunun saygı duyduğu, ünlü isimler tarafından da uygulanıyor. Moda tercihlerini minimalist yaklaşımlar çerçevesinde kullanan bu kişiler, genellikle aynı kıyafeti tercih ediyor. Toplumda saygı gören, bu başarılı isimlerin her gün aynı tarz kıyafetleri giymesinin elbet bazı avantajları olmalı ki bu akım gün geçtikçe yayılıyor. İşte başarılı insanların her gün aynı tarz kıyafetler giymesinin nedenleri. 

Image

DAHA AZ KARAR VERME ZORLUĞU

Image

Özellikle sabahları “Ne giyeceğim” sorusuyla baş etmemek, başarılı insanlara gün içinde daha fazla verimlilik sağlıyor. Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı döneminde “Beni sadece mavi veya gri takım elbiselerle görürsünüz. Böylelikle verdiğim kararların sayısını azaltmaya çalışıyorum. Ne yediğim veya ne giydiğimle ilgili karar vermek istemiyorum çünkü daha fazla karar vermem gereken çok şey var” diyordur. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de benzer bir argüman ortaya koyuyor.

DAHA AZ ZAMAN KAYBI

Gardırobunuzu kısıtlamanın en büyük faydalarından biri, size fazladan zaman kazandırması. Böylelikle hem alışveriş yaparken hem de sabahları hazırlanırken zaman kazanabilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları