Omega 3 takviyesi kullananların sayısı gittikçe artış göstermekte. Omega 3 çocuklarda zihin gelişimine katkısı olurken büyümelerine de yardımcı olmaktadır. Diğer yandan yetişkinler açısından da bir çok faydası bulunmaktadır. İşte Omega 3’ün vücudumuza sağladığı yararlar.

Hatırlama ve Öğrenmenin Baş Anahtarı

Image

Yapılan araştırmalar sonucunda okul çağında olan çocuklardaOmega 3 asitleri hem öğrenme hem de hatırlamaya yardımcı olduğu tespit edildi.Diğer yandan o dersi anlama ve kavrama yetenekleri artıyor.

Görme Performansı ve Göz Sinirleri

Image

Omega 3 takviyesi yapan ya da doğal yollardan tüketeninsanlarda gözlerde bulunan retina dokusunun fonksiyonlarında önemli rolüstlenmekte ve buna istinaden görme performansında artışa neden olmaktadır.

Cilt Güzelliği

Image

Yapılan bir araştırmada günde 10 gr balık yağı tüketimisedef hastalığında oluşan cilt lezyonlarını düzelttiği tespit edildi. Balıkyağı tüketimi sonucunda derideki C vitamini oranını arttırdığı belirtildi.

Kanser Riskini Ortadan Kaldırır

Balık yağı tüketmenin vücudumuzda bulunan hücrelerinsağlıklı kalmasını sağlamaktadır. Diğer yandan balık yağları vücutta bulunankanser hücrelerinin yayılmasını ve büyümesine mani olmaktadır.

Yüksek Tansiyonu Düşürür

Image

Balık yağından yapılmakta olan kapsüller damarlarıgenişletmeye yardımcı olur. Bunun sonucunda da kan basıncı normal seviyedetutarak tansiyonu dengede olmasını sağlar.

Kilo Vermeye Yardımcı

Balık yağı tüketildiği zaman içerisinde omega 3 yağ asitleribulunmasından dolayı kilo verilmesini kolaylaştırmaktadır. Bunu yapmak için isegünde 4 ila 4 gram balık yağı tüketmek gerekir.

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları