İlkbahar mevsiminin gelmesi ile beraber aniden havaların bir ısınması ya da soğuması, yağmur rüzgar ve bu gibi durumlara tedbir almayıp kendimizi koruyacak basit ama etkili önlemleri ihmal etmek üst solunum yolu hastalıklarının artışının başlıca sebepleri arasında yer almaktadır

Bu hastalıklar sonucunda bademciklerin şişmesi, farenjit,sinüzit ve orta kulak enfeksiyonları meydana gelmektedir. Bu tip rahatsızlıklarayakalanmakta olan kişilerde ateşlenme, boğaz ağrısı ve şişme, öksürmek,hapşırmak, sesin kısılması, kulak ağrısı ve genizde akıntı gibi olumsuzdurumlara yol açan üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı önceden önlem almakkoşulu ile korunmak mümkün olabilmektedir.

Image

Bu tedbirlerden başlıcaları arasında ani ısı değişimlerinitakip etmek sureti ile kıyafet seçimi, düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlıkhaline getirmek, bolca sebze ve meyve tüketebilmek, gün içerisinde yaklaşıkolarak en az 2 litre su tüketmek, uyku düzenini sağlamak ve sigara içmeyibırakmak başı çeken maddeler arasında yer almaktadır. Alerji rinit ya dabilinen adı ile Saman nezlesi rahatsızlığı bahara aylarının gelmesi ilebirlikte sık olarak rastlanılan bir durum olmaktadır. Burun kaşıntısı ve burundaakıntı, hapşırmak, öksürmek gibi belirtiler Saman nezlesine ait olan belirtilerarasında yer almaktadır. Bu sebepten dolayı mutlaka ihmal edilmemesi gerekenbir rahatsızlık türüdür.

Image

Bu rahatsızlıktan korunmak için polenlerden ve alerjenlerdenuzak durulması önemli bir noktadır. Diğer hastalıklar arasında bahar aylarındasıkça rastladığımız Astım ve Mide rahatsızlıklarını da sayabilmemiz mümkünolmaktadır.      

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları