Mevsim değişiklikleri, yorgunluk ve stres gibi nedenlerden dolayı bağışıklık sistemi zarar görmekte ve hastalığa yakalanma şansı yükselmektedir. Bu yüzden bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için, hangi yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğinden bahsedilmesi gerekmektedir.

Bu yiyeceklerin içerisinde ilk sırada şüphesiz balık gelmektedir. Özellikle kışaylarda, ülkemizde bolca bulunan balığı sofralardan eksik etmemek gerekmektedir. Balıkta bulunan A ve B sınıfı vitaminleri veyüksek miktarda protein barındırması sebebi ile bağışıklık sistemini güçlendiren en değerli besin olarak görülmektedir.İçerisinde oldukça öneli yağ ve vücut için değerli olan Omega3 barındırmaktadır. Aynı zamanda mineral bakımından da olduk çazengindir. İkinci önemli besin ise mantar. Doğru pişirilmesi ilebirlikte vücuda zengin D ve C vitamini yanı sıra birçok mineralide mantarla birlikte almış oluyorsunuz. Mevsiminde yenen patlıcandabağışıklık sistemi için oldukça önem arz etmektedir.İçerisinde A, C ve K vitaminleri bulunan patlıcan sayesinde aynızamanda yüksek miktarda potasyumda alınmış olmaktadır.

Dördüncü besin ise kış aylarında severek tüketilen ıspanak. İçerisinde yüksek miktarda E ve C vitaminleri barındırırken, içerdiği selenyum ve betakaroten ile vücudun bağışıklık sistemi için gerekli olan mineralleri de sağlamış olmaktadır. Bağışıklığı kuvvetlendiren beşinci besin ise elmadır. Elmanın içerdiği C veA vitaminleri sayesinde insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağı olmaktadır. Fakat önemli olan kabuğu ile yenileceği zaman, çok dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları