Atlantis Uygarlığı; çamur ve yosun tabakasıyla geçit vermez oluşuydu. Bu durum başka tarihçiler tarafından da anlatılır. Rusya’da St. Petesburg Müzesi’nde bulunan ve bilinen en eski papirüslerden olan bir papirüste ise, Ikinci Hanedan Firavunlarından Sent’in, onlara bilgeliği getiren atalarının, ana vatanlarını araştırmak üzere bir araştırma grubunu Atlantik Okyanusu’na gönderdiği yazılıdır.

Kayıp Şehir Atlantis   

Image

                                                                                                                                

Ünlü Yunanlı tarihçi ve gezgin Herodot`un kaleminden Atlantis, Sahra`da  Fas Atlası`na yakın bölgesinde yer alan ve garip halkı Atlantisliler`den söz eder. O zamanlar Sahra çölden ziyade bereketli toprakları ve cıvıl cıvıl kuşların ziyaret noktasıydı. Efsanelere ve romanlara konu olan Atlantis`in gizemi hala merak konusu.                  

Atlantis Uygarlığı Ve Bölgeleri        

Image

Atlantis ülkesinin farkı yerler de bulunduğuna ait birkaç ideadan ileri gitmiyor. Baltık Denizi`nde veya İzlanda ile Grönland olduğunu söyleyen görüşler ile Atlantis`in Kafkasya’da bulunduğu ifade edenlerde var. Bütün bu farklı noktaların bir noktada buluştuğu konu Atlantik Okyanusu’nun ortasında yer aldığı ile ilgili konulardır.  Platon bizim bildiğimiz ismi ile Eflatun, özellikle Atlantis`in okyanusun ortasında olduğu yönünde tezini öne sürmüştür.                                 

Mavi Derili Irk  Atlantisliler    

  Image                   

Eflatun, Atlantis hakkında değerlendirdiği eseri "Timea" ile detayları irdelemiştir. Eserde yüksek evrim ve seviyedeki ırk olarak tanımlanmıştır. Dış görünüşü itibari ile siyah saçlı, elmacık kemikleri çıkık olan Atlantisliler,maddeye hakimiyet kurabilen bir ırktır. Teknolojik gelişmeleri oldukça yüksek ve başkentleri Poseidon`da  altından ibadet haneler yapmışlardır. Bolluk ve bereket içinde yaşayan uygarlık, çok zengin ve bilgindi. Atlatis`in sonu, iktidar hırsları ve teknolojileri yok oluş ve negatif güç olarak kullandılar. Atlantis ve Atlantisliler bir günde büyük bir afet ile sular altında kalarak yok oluşa doğru gizemli ve olağan üstü sırları da birlikte götürdüler. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları