Fas’ ın güney batısından dünyanın çeşitli bölgelerine dağılan ve son zamanların en sağlıklı, şifalı yağlarından biri olan argan yağı, mucizevî etkileri ile kullanıcılarına yeni kitleler katmaya devam ediyor. Saçlardan tırnaklara, yüze, ayaklara kadar neredeyse her bölgede yenilenme bakım ve onarım sağlıyor.

Ciltte esneklik ve yenilenme sağlamasının yanı sıra,lekelere karşıda savaşıyor. Yaşlanma karşıtı olan argan yağı 7 den 70 e herkeseyarar sağlayacak noktalar bulan etkili bir ürün. Kolesterol ve damartıkanıklığında etkili olan argan yağı, birçok ilacın yanı sıra doğal olmasıylatercih ediliyor.

Image

Saçlarauygulandığı takdirde kökten uca bakım ve onarım imkânı sağlayan yağ, saçlarınsağlıklı uzamasında da etkili. Kolay kırılan güçsüz tırnakları beslemesi,bünyesinde barındırdığı E vitamini ile güç sağlaması ile argan yağı, popüleryenilenme yöntemleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Image

Dünyada sadece belirli bir kesimde yetişen argan yağı oldukça kıymetli.  Zeytin ağacına benzeyen özel bir ağacınmeyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen bir ürünün –ki bu hamurumsu birmaddedir- işlenmesi ile elde edilen yağ, oldukça zahmetli aşamalardan geçer. Enbasitinden işe meyvelerin toplanması ile başlanılır fakat dikenli ağacınmeyvelerinin toplanabilirliği sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Öyle kimeyve toplama işlemi bu sürecin henüz başı. Sert kabuklar altından özenleçıkarılan madde yine aynı özenle işlenmelidir. Fakat ne olursa olsun doğa buemeğin karşılığını argan yağının şifası ile verecektir.

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları