İtalyan bilim adamlarınca yapılan bir tespit sonucu Alzeihmer’in zayıf hafıza ile bir bağlantısı bulunmadığı daha doğrusu hafıza kuvvetlendirme egzersizlerinin Alzeihmer’e yakalanmamak için bir önlem sayılamayacağını gözler önüne sermektedir. İtalyan Haber Ajansı ANSA’dan bildirilen habere göre beynin hafıza ile ilgili bölümünün değil, duygu durum kontrolü yapan kısmının depresyondan kaynaklı hasar alması neticesinde Alzeihmer oluştuğunu ortaya koymaktadır

Beynin hafıza ile ilgili bölümünün incelemek yerine duygu durumunu kontrol eden kısmı incelemeyi tercih eden İtalyan bilim adamları, depresyon sonucu hasar alan bu bölgedeki nöronların ölmesinin, beynin hafıza ile ilgili olan kısmına da erişim sağlanamamasına yol açtığı bilinmektedir. Duygu durum bozukluklarını kontrol eden ventral tegmental kısımda gerçekleşen nöron ölümünün beyindeki bu bölgenin hipokampus adlı kimyasala erişiminin engellemesi ile Alzeihmer ortaya çıkmaktadır. Alzeihmer’i ortaya çıkaran en önemli faktörün depresyon olduğu beyin hücrelerinin depresyon neticesinde zarar görmesinin ise hafıza kaybına yol açtığı belirtilen ifadeler arasında yerini almaktadır. 

Image     Image

Alzeihmer hastalığının tedavisine ilişkin atılacak adımların öncelikle depresyonu ortadan kaldırmakla mümkün olduğu ortaya konulan bu çalışmada, Alzeihmere ilişkin somut bir bulgu elde edilmesi, hastalığın seyrine dair önlem almayı ve iyileştirme sürecini kontrol etmede umut verici bir gelişmedir. Dopamin hormonunun yeniden salgılanmasını sağlayan ilaçlar ve depresyonu ortadan kaldırmaya yönelik tedaviler Alzeihmer’e yakalanma ihtimalini azaltıcı etki yapıp yapmayacağı ise zamanla uygulanan tedavilerin sonuçlarından anlaşılacak bir detaydır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları