Banyo yaparken aklımıza gelen fikirlerin temizlenme ile bir alakası yok. Zihninizin berrak bir hale gelip yaşantınızdaki sorunları çözümünü buluyorsunuz değil mi? Ee tabi temizlenmek böyle bir şey ama hiç alakası yok. Bu durum tamamen beynimizin rahatlamasından ve boşalmasından kaynaklanmaktadır. İşte detaylar.

Biz bu durumu banyo yapmakla ilişkilendirsek de aslında duş hali bilincimizi serbest bırakıp, otomatik hareketlerle işimizi yerine getirdiğimiz bir eylem. Bu sırada zihnimizden ya hiçbir şey geçmiyor ya da farkında olmadan hayal kuruyoruz. Bu sırada bir şeye odaklanmamış beyin ise birçok farklı noktasını harekete geçirmekte ve her zamankinden farklı işlemeye başlamaktadır. Yapılan bir araştırmada deneklere yaratıcı görevler ve bu görev üzerine düşünmeleri için de birkaç dakika ekstra zaman veriliyor. Denekler bu süre içerisinde konu üzerine düşünmeye başladıklarından ortaya yaratıcı bir şeyler çıkarmak konusunda oldukça zorlanıyorlar. Çünkü dikkatlerini bilinçli düşünmeye değil farklı bağlantıları birbirine kenetleyecek negatif görevlere yani başka şeylere çevirmeleri gerekiyor. Ancak bu sayede beyin yeni bir şeyler üretmek noktasında harekete geçiyor. Demek oluyor ki, kendimize daha fazla sessiz alanlar ve daha fazla hayal kuracak zaman ayırmamız gerekiyor.

Image

Sonuç olarak meşgul olduğumuz zaman kendimizi önemli ve üretken biri gibi hissederiz, hayal kurarken de genellikle önemsiz. Fakat başarılı olmak için, yalnızca sessizliği tolere etmeniz yetmez, aynı zamanda geliştirmeniz de gerekir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları