Akdeniz bölgesi; tatil için ilk akla gelen, her daim sıcak ve eğlenceli tatil yöresi. Akdeniz'in ve tatilin başkenti ise her zaman Antalya olmuştur. Antalya'da bulunan sayısız ultra lüks tatil köylerinden, beş yıldızlı otellerinden sıkılanlar için ise Antalya şehir merkezine 190 km. uzakta bambaşka bir tatil anlayışına sahip çok şirin bir ilçe mevcut

Kaş; Antalya'nın en batı ucunda yer alan yılın 360 gününü güneşli ve ılıman bir hava ile geçiren, Türkiye'nin Yunanistan'a en yakın kara parçası olma özelliğini taşıyan insanın hiç gitmeyelim dediği çok güzel ve büyülü bir sahil beldesi.

Antalya veya Dalaman  Havalimanından, otobüs veya özel araçlarla ulaşabileceğiniz Kaş'a; uzun karayolu seyahatını sevenler için,birçok otobüs firmasının da özellikle yaz aylarında seferleri mevcut. Karayolu ulaşımını tercih edenler için Kaş'a doğru yaklaşırken karşılaşacakları manzaranın tarifi kelimelerle anlatılamayacak kadar olağanüstü. Akdeniz mavisinin her tonunu,yeşilin hiç bilmediğiniz ahengini görmeniz kaçınılmaz. Kaş'a vardığınızda ufak bir yerleşim yeri olmasına rağmen yapılacaklar listesi oldukça uzun. Kaş'ın en popüler plajı olan Kaputaş'ta berrak suyun tadını çıkarabilir, Kral mezarlıklarında Lidyalılardan günümüze kadar kalmış eserleri inceleyebilir,Patara Plajında carretta carettaları (belli saatler içinde) görebilir. Dalış eğitimi alarak su altı dünyasının derinliklerine dalabilirsiniz.  Bütün bunların yanında eğer isterseniz turist yoğunluğuna göre değişse de haftada en az üç gün Yunanistan'ın şirin Adası Meisi ziyaret edebilirsiniz. Meis ve Kaş, coğrafi özellikleri dikkate alınarak isimlendirilmiş yerleşim yerleri. Birbirlerine olan yakınlıkları ve coğrafi şekilleri dikkatte alınarak Kaş ve Meis, Türkçe olarak Göz adını almışlardır.

Image   Image

 Antalya'nın bu şirin ve büyülü ilçesi, otel tatilinden sıkılanlar için mükemmel bir tercih olacaktır.

Image  

 

            

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları