Canımız sıkıldı. Ne duruyoruz hadi bir film açıp izleyelim… Oda ne? Canımız daha çok sıkıldı. Filmin henüz başındayken sonunda neler olacağını ya da sahnelerin nasıl bir yol izleyeceğini fark ettiğimiz anda gelen zaman öldürüyormuş hissine kapıldığınız olmuştur. İşte Türk filmlerinde önceden de tahmin edilebilen klişeler listemiz:

1)İYİKALPLİ FAKİR KIZIN ZENGİN HOPPA ÇOCUĞU YOLA GETİRMESİ

   Kızımız orta halli ya da fakirbir ailenin biricik kızlarıdır. Şans bu ya, bir şekilde zengin hoppa çocuklayolları kesişir. Onca kız görmüş delikanlı, gider bu kıza aşık olur. Bakargörür ki bu kız çok iyi, onun aşkıyla iyi bir delikanlıya dönüşür gerekirseherkesi karşısına alır.

Image

 2) UZUN SİNİRLİ BAKIŞLARIN BÜYÜK AŞK GETİRMESİ

    Oyuncular bir tartışmanınardından birbirlerine uzunca bir süre bakarlar. Elbette bu sırada arka fondamüzik belirecektir. Uzun bakışların, büyük bir aşkın habercisi olduğunu tahminetmeyeniniz olmayacaktır.

Image

 

3) BAŞROL OYUNCUSUNUN ÇOK CİDDİ YARALANMASI

     Oyuncu eğer başrolse, isterseo kurşunu beyninden yesin mutlaka iyileşecektir. En kötü, bir süre hafızakaybıyla devam eden dizide olurda vurulan kişi daha az önemli bir oyuncu olursa,ölmesi kaçınılmaz.

Image

 

4) DÜŞMANIN KARDEŞİNİ ELDE ETME

    Birbirine düşman iki kişiden birinin genç ve güzel kız kardeşi varsa,elbette o kız kardeş düşman safındaki oğlana aşık olacak. Beklide düşman oğlan,genç kızı ilk zamanlar kullansa da sonrasında aşık olur.


5) OLMAYACAK YERDE ÇALAN TELEFON

     Oyunculardan biri odada birinden saklanırken birden telefonu çalmayabaşlar. Oysaki çalmasa odadaki kişi neredeyse odadan çıkacaktır. Bu telefonöyle bir telefon ki, biri bir şeyi itiraf edeceği zamanda ansızın çalıp acilbir haber getirir.

 

 Image

               

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları